Main menu

Az iPhone 6s váratlan kikapcsolódását érintő program

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 6s készülékeknek egy nagyon kis hányada váratlanul kikapcsolódhat. A probléma nem jelent biztonsági kockázatot, és csak azokat a készülékeket érinti, amelyeknek a sorozatszáma egy bizonyos tartományba esik, és amelyeket 2015 szeptembere és októbere között gyártottunk.

A sorozatszám ellenőrzését az Apple honlapján itt tudja ellenőrizni.

Így zajlik a csere

Keress egy olyan hivatalos Apple-szervizt, amely részt vesz az akkumulátorcsere-programban. Az iPhone ellenőrzésével a javítóközpont megállapítja a szervizelés előtt, hogy a készülék jogosult-e a programban való részvételre, és hogy egyéb szempontok szerint megfelelően működik-e.

Hívd fel a szervizt, és érdeklődj, hogy el tudják-e végezni az akkumulátorcserét azon a napon, amikor el szeretnél látogatni hozzájuk.

Megjegyzés: A mobilszolgáltatók nem vesznek részt a programban.

Az alábbiak szerint készítheted elő iPhone 6s készülékedet az akkumulátorcserére:

 

Megjegyzés: Ha iPhone 6s készülékeden olyan sérülés van – például megrepedt a kijelző –, amely megakadályozza az akkumulátor cseréjét, akkor először az adott problémát kell elhárítani az akkumulátorcsere előtt. Előfordulhat, hogy a javítás költségekkel fog járni.

 

További információk

Az Apple az eredeti vásárlás szerinti országra korlátozhatja a szervizelést. Az egyik EGT-tagországban megvásárolt iPhone 6s esetén egyéb EGT-tagországokban is igénybe vehető a szervizelés.

Ha úgy gondolod, hogy iPhone 6s készülékedet érinti ez a probléma, és fizetned kellett az akkumulátorcseréért, visszatérítést kérhetsz az Apple-től.

A világszerte elérhető Apple-program nem hosszabbítja meg az iPhone 6s jótállási idejét.

A program az érintett iPhone 6s-akkumulátorokra érvényes az adott készülékek első kiskereskedelmi értékesítésének dátumától számított 3 évig.

 

Javítási program az iPhone 6 Plus készülékek Multi-Touch kijelzőjéhez

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 6 Plus készülékek kijelzője vibrálhat, illetve egyéb problémák léphetnek fel a Multi-Touch kijelzővel, miután kemény felületre többször leejtették a készüléket, majd azt további behatás érte. 

Ha iPhone 6 Plus készülékeden a fenti hibajelenségek jelentkeznek, egyéb szempontok szerint viszont megfelelően működik, továbbá ha a kijelző nem repedt vagy törött, akkor az Apple, illetve egy hivatalos Apple-szerviz megjavítja a készüléket a gyártó által javasolt, 52 099 Ft-os szervizelési áron. A hivatalos Apple-szerviz által ajánlott ár eltérhet ettől. 

Az Apple kapcsolatba fog lépni azokkal az ügyfeleivel, akik kifizették a meghibásodás megjavítását az Apple-nek vagy az egyik hivatalos Apple-szerviznek, és visszatérítést kínál fel nekik. Ha téged még nem kerestünk meg, viszont fizettél olyan javításért, amelynek szerinted a fenti probléma volt az oka, .

A visszatérítési összeg az iPhone 6 Plus eredeti szervizeléséért kifizetett ár és a gyártó által javasolt szervizelési ár különbözete. 

Így zajlik a szervizelés 

Vidd be az iPhone 6 Plus készüléket a programban részt vevő egyik hivatalos Apple-szervizbe. Az iPhone ellenőrzésével a javítóközpont megállapítja a szervizelés előtt, hogy a készülék jogosult-e a programban való részvételre, és hogy egyéb szempontok szerint megfelelően működik-e. A program kizárólag az iPhone 6 Plus készülékekre terjed ki. 

Megjegyzés: A mobilszolgáltatók nem vesznek részt a programban. 

Készítsd fel iPhone 6 Plus készüléked a cserére: készíts biztonsági mentést az adatokról az iTunes alkalmazásba vagy az iCloud szolgáltatásba.

További információk 

Az Apple az eredeti vásárlás szerinti országra korlátozhatja a szervizelést. Az egyik EGT-tagországban megvásárolt iPhone 6 Plus esetén egyéb EGT-tagországokban is igénybe vehető a szervizelés. 

A program az érintett iPhone 6 Plus első kiskereskedelmi értékesítésének dátumától számított 5 évig vehető igénybe.

iPhone 5 akkumulátorcsere-program

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 modellek egy kis százaléka esetén hirtelen lecsökkenhet az akkumulátor üzemideje, illetve gyakrabban van szükség a készülékek töltésére. Az érintett iPhone 5 készülékek értékesítése 2012. szeptember és 2013. január között zajlott, és a készülékek sorozatszáma egy bizonyos tartományba esik. 

Ha iPhone 5 készüléked esetén a fenti hibajelenségeket tapasztalod, és az alábbi feltételek alapján a készülék jogosult a programban való részvételre, az Apple ingyen kicseréli az iPhone 5 akkumulátorát. 

tovább a cikk folytatásához

Csereprogram az Apple USB-C töltőkábelhez

Egy tervezési hiba miatt a MacBook számítógépekhez 2015. júniusig mellékelt Apple USB-C töltőkábelek egy kis hányada meghibásodhat. A probléma következtében az érintett kábellel a hálózati adapterhez csatlakoztatott MacBook nem vagy csak időnként töltődik.

Az Apple ingyenesen egy új, újratervezett USB-C töltőkábelt biztosít az összes jogosult vásárlónak. A program az önálló tartozékként értékesített Apple USB-C töltőkábelekre is kiterjed.

A MacBook-tulajdonosok az alábbi eljárást követve kaphatnak egy új USB-C töltőkábelt.

Az érintett kábelek jellemzői

Az érintett kábeleken a következő szöveg olvasható: „Designed by Apple in California. Assembled in China.” Az új, újratervezett kábeleken egy sorozatszám is látható a szöveg után – lásd az alábbi képeket.

Érintett kábel Érintett kábel – részletek
Újratervezett kábel Újratervezett kábel – részletek

Így zajlik a csere

Az új USB-C töltőkábel átvétele érdekében keress egy olyan hivatalos Apple-szervizt, amely részt vesz a programban. Szükségünk lesz MacBook számítógéped sorozatszámára a programra való jogosultság megállapításához. Itt elolvashatod, hogy hol található a sorozatszám.

További információk

A világszerte elérhető Apple-program nem hosszabbítja meg a MacBook jótállási idejét.

Ha úgy gondolod, hogy korábban olyan cseréért fizettél, amelynek oka ez a hiba volt, érdeklődj az Apple-nél a visszatérítéssel kapcsolatban.

A program 2018. június 8-ig terjed ki az érintett USB-C töltőkábelekre.

 
2016. 02. 12-i információk

Csereprogram az Apple 5W európai USB hálózati adapterhez

Az Apple megállapította, hogy az Apple európai 5 wattos USB-s hálózati adaptere ritka esetben túlmelegedhet, ami veszélyessé válhat. Az adapter a 2009. októbertől 2012. szeptemberig forgalmazott iPhone 3GS, iPhone 4 és iPhone 4s modellek tartozéka volt az alábbi listában olvasható országokban. Az adapter önálló tartozékként is kapható volt. 

A vásárlók biztonsága az egyik legfontosabb szempont az Apple számára, ezért úgy döntött, hogy ezeket a hálózati adaptereket ingyenesen kicseréli egy új, újratervezett adapterre. Azt javasoljuk vásárlóinknak, hogy az alábbiak szerint minél előbb cseréltessék ki a hibás adaptert egy újra. 

Tovább a cikk folytatásához

Csereprogram az Apple hálózati csatlakozóadapterhez

Az Apple megállapította, hogy igen ritka esetekben a következő országokban értékesített Apple hálózati csatlakozóadapterek megtörhetnek, és ezáltal érintésre áramütést okozhatnak: kontinentális Európa, Ausztrália, Új-Zéland, Korea, Argentína és Brazília. A hálózati csatlakozóadapterek 2003-tól 2015-ig voltak a Mac számítógépek és bizonyos iOS-készülékek tartozékai, illetve az Apple világutazó adapterkészlet részét képezték.

A vásárlók biztonsága az egyik legfontosabb szempont az Apple számára, ezért úgy döntöttünk, hogy az érintett hálózati csatlakozóadaptereket ingyenesen kicseréljük egy új, újratervezett adapterre. Azt javasoljuk vásárlóinknak, hogy az alábbiak szerint minél előbb cseréltessék ki a hibás alkatrészt egy újra.

 

Tovább a cikk folytatásához

MacBook alsó számítógépház – Csereprogram

Az Apple megállapította, hogy egyes MacBook laptopok felületi gumiborítása bizonyos körülmények között elválhat a rendszert tartalmazó ház alsó részétől. A probléma a 2009 októbere és 2011 áprilisa között készült MacBook laptopokat érintheti.

Az Apple díjmentesen kicseréli bármely olyan MacBook laptop házának alsó részét, amelyen a probléma tapasztalható.

Ha úgy gondolod, hogy az itt leírt probléma miatt térítés ellenében vettél igénybe cserét vagy javíttatást, fordulj az Apple munkatársaihoz a visszatérítés ügyében.

Az érintett felhasználók szervizünkben kezdeményezhetik a cserét.

Tovább a cikk folytatásához

A Beats Pill XL hangszóró visszahívási programja

Az Apple megállapította, hogy a Beats Pill XL hangszóró akkumulátora ritka esetben túlmelegedhet, ami veszélyessé válhat. A Beats, az Apple és az egyéb kereskedők 2014. január óta árusítják a terméket világszerte. 

A vásárlók biztonsága az egyik legfontosabb szempont az Apple és a Beats számára, ezért úgy döntöttünk, hogy visszahívjuk a terméket. Ha rendelkezel Beats Pill XL hangszóróval, kérünk, hagyj fel a használatával, és az alábbiak szerint küldd vissza az Apple-nek. Miután visszaküldted a terméket, Apple Store egyenlegedre vagy elektronikus fizetés útján visszatérítünk 89 300 Ft-ot. 

Tovább a cikk folytatásához